Bouw en VastgoedWonen / Huis en Tuin

Zelf woning verkopen

Woning verkopen zonder zorgen Je eigen woning verkopen zonder zorgen? Het kan!

Een belangrijke gebeurtenis in je leven is het kopen en verkopen van je eigen woning. Vaak gaat dit gepaard met een nieuwe levensfase. Denk jij erover om zelf een woning te verkopen? Maar zie je op tegen het papierwerk, geregel en alle kosten? Er is een manier hoe je een woning kunt verkopen met meer zekerheid. Wij vertellen je er graag meer over.

Zelf je woning verkopen

Steeds meer mensen oriënteren zich op het zelf verkopen van de woning. Dit zijn een paar voordelen van zelf woning verkopen:

• kosten besparing
• minder stress
• snellere oplevering
• meer de eigen regie in dit proces
• meer flexibiliteit in het maken van afspraken

Zelf je woning verkopen kan via een (online) makelaar, maar ook via een vastgoedinvesteerder.

Zelf je woning verkopen

Huis verkopen en terughuren

Ga je scheiden of kun je door omstandigheden de hypotheek niet meer opbrengen? Maar wil je heel graag in je huis blijven wonen? Denk dan eens aan dit concept: ‘huis verkopen en terughuren’. Dit kan namelijk. Het werkt in de praktijk zo:
Je verkoopt je huis en huurt het weer van de verkoper terug.
Dit kan een makelaar zijn, maar beter nog is een vastgoedinvesteerder.
Door je huis te verkopen en terug te huren heb je geen zorgen meer over de hypotheek, maar kun je wel in je vertrouwde omgeving blijven wonen.

Ook in een situatie dat een familielid overlijdt en het huis leeg staat, kan het fijn zijn om te denken aan dit concept. Huis verkopen en terughuren is ook gunstig als de oplevertijd op kan lopen. Bijvoorbeeld door een grote verbouwing of als je een tijd in het buitenland verblijft. Zelf je woning verkopen gaat zorgeloos als het goed geregeld en georganiseerd wordt.

Wat te regelen bij zelf woning verkopen

Besluit je zelf de woning te verkopen? Wellicht weet je dat je dan zaken kunt uitbesteden. De foto’s kunnen bijvoorbeeld door een fotograaf genomen worden. Ook zijn er makelaars die aanbieden om alles een site als ‘funda’ voor je te zetten. Je levert dan zelf de tekst voor je huis aan. Het loont om voor een all-in concept te gaan: zo verkoop je zorgeloos en snel je woning. Zelf de woning verkopen is echt voor iedereen mogelijk!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader