Financieel & Geld

Vijf dingen waar je anno 2023 in kunt investeren

Investering #1 – Investeer in slimme aandelen

De wereld is een onzekere plek, dat is een feit. Zeker anno 2023 hebben we in het nieuws dagelijks te maken met oorlogen, geweld en veranderingen in de politiek. Ben jij iemand met wat meer geld op de bank? Dan is het misschien een idee om te gaan investeren in één van de vele manieren om je geld niet aan de krachten van inflatie over te laten, maar om het te laten doen groeien. Er zijn veel manieren om je geld te investeren om er over een jaar of een periode van vele jaren veel geld mee te verdienen. Zo bouw je vaak een beter pensioen op dan de pensioenfondsen dat doen. Hier zijn vijf dingen waar je in 2023 goed aan doet om in te investeren.

Investering #1 – Investeer in slimme Aandelen

Eén ding wat nog steeds erg in trek is, is om aandelen te kopen. Je moet natuurlijk niet gaan voor de eerste, de beste bedrijven in de AEX, maar je wel een beetje inlezen. Door te gaan voor slimme aandelen investeer je vooral in bedrijven die erkend zijn en gerespecteerd zodat je echt een winst gaat maken op de lange termijn. Op de aandelenmarkt kan je flink wat geld verliezen, maar je kunt ook goede winsten maken als je het goed aanpakt. Ook zijn er veel kantoortjes die je kunt inhuren om jouw geld in aandelen te investeren. 

Investering #2 – Investeer in volatiele crypto

Eén van de leukste manieren om anno 2023 te investeren is crypto. De vrij wereld van het internet heeft sinds 2008 de Bitcoin, maar ook andere digitale munten zoals Ethereum. Voor 2023 wordt er aangeraden om VeChain te kopen en ChainLink. Toch is ook dit een wereldje waar je veel geld kan verliezen als je niet helemaal weet wat je doet, wanneer je geld moet investeren. Critici zeggen dat crypto eigenlijk ‘gebakken lucht’ is en dat je uiteindelijk iets volstrekt waardeloos koopt.

Investering #3 – Investeer in edele metalen

Dan kun je natuurlijk kiezen voor edele metalen: je kunt investeren in munten of objecten van goud, zilver en brons. Een van de meest betrouwbare manieren om geld te beschermen tegen inflatie is om gouden munten kopen. Kijk bijvoorbeeld eens in de catalogus van de Nederlandse Vereniging van Munthandelaren (de NVMH) en kijk precies naar de waarde en naar de groei van de waarde van jouw gouden munten.

Investering #4 – Investeer in lucratieve staatsobligaties

Staatsobligaties zijn misschien een beetje uit de tijd, maar toch zijn het nog steeds goede manieren om geld te investeren. Staatsobligaties kun je kopen via de bank of via beleggingskantoren. De obligatiemarkt is een enorm veilige markt. Immers: de overheid staat garant voor het terugbetalen en de overheid is (voorlopig) nog echt wel te vertrouwen. De keerzijde is dat je voor de meeste staatsobligaties anno 2023 maar een klein rendement krijgt: soms zelfs tegen de 0,00 procent aan.

Investering #5 – Investeer in de huizenmarkt

Verreweg de meest lucratieve manier van investeren, is het kopen van een huis. Vaak zijn er schommelingen, maar over het algemeen groeit de huizenmarkt en je kunt over een tijd van ongeveer tien jaar misschien wel 50 procent meer waarde krijgen. Het nadeel is natuurlijk dat je in een keer heel veel geld moet investeren en dat heeft niet iedere investeerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader