Gezondheid en VerzorgingMode accessoires

Perfecte nagels: tips en verzorging om ze altijd gezond te houden

Nagels zijn delen van ons lichaam die altijd goed zichtbaar zijn en goed verzorgd moeten worden. Thuis kan men enkele eenvoudige verzorgingen uitvoeren die de nagels gezonder en sterker kunnen maken.

Het hebben van gezonde nagels is bovenal een teken van zelfliefde. En met dat in het achterhoofd hebben we een lijst gemaakt met een aantal tips om je nagels te verzorgen. Kijk hier eens naar!

1. Bevochtig nagels en nagelriemen

Je nagels en nagelriemen hydrateren is een gewoonte die je helpt ze gezond, sterk en mooi te houden.

De huid moet ten minste eenmaal per week en bij voorkeur dagelijks worden gehydrateerd, waarbij specifieke producten voor het gebied met ronddraaiende bewegingen worden aangebracht.

2. Vermijd contact met schoonmaakproducten

Reinigingsproducten en producten met chloor in hun samenstelling zijn schadelijk voor nagels en nagelriemen. Om direct contact te vermijden, handschoenen en gesloten schoenen dragen bij het gebruik van deze materialen.

3. Laat het glazuur niet te lang op de nagel zitten

Het is gebruikelijk om tevreden te zijn met een nagellak die lang op de nagels blijft zitten.

Probeer dezelfde nagellak echter niet te lang op de nagels te laten zitten – het is immers aan te bevelen dat de nagels enige tijd zonder het product kunnen, om te “ademen”.

4. Vermijd overmatig contact met water

Te veel water kan de gezondheid van jouw nagels schaden. Behalve dat ze goed moeten worden gedroogd nadat ze nat zijn geworden, is het ideaal dat de tijd van contact met water niet erg lang is.

Overmatig contact kan de vingernagels verzwakken.

5. Gebruik hypoallergene producten

Jouw voeding heeft invloed op het uiterlijk van jouw nagels. Net zoals een gezonde voeding sterke, gezonde en mooie nagels oplevert, kan een slechte voeding leiden tot zwakke nagels die niet goed groeien.

6. Knip je nagels

Hoewel het de voorkeur verdient een vijl te gebruiken in plaats van een schaar, kunt je jouw nagels knippen als ze te lang zijn en je ze niet langer zo wilt dragen.

Doe dit altijd met een geschikte schaar of nagelknipper en volg de natuurlijke vorm van jouw nagels. De beste tijd om het zonder al te veel moeite te doen is als we uit de douche komen, omdat onze nagels dan zachter zijn.

Het verzorgen van je nagels is een daad van genegenheid voor jezelf. Op de website van Tinkerbellsbox vindt je de beste producten om jouw nagels altijd mooi en gezond te houden. Het is de moeite waard om te controleren!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader