Bouw en VastgoedZakelijk

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed. Iets waar de laatste jaren veel over te zeggen valt. Misschien ken je in je kennis/familie kring mensen die investeren in vastgoed. Maar wat is er nou zo gunstig aan, en hoe begin je ermee? In dit artikel lees je meer over het investeren in vastgoed.

Wat houdt het precies in?

Investeren in vastgoed houdt in dat je (als particulier) investeert in een stuk grond dan wel de bijhorende bebouwing op het stuk grond. Hierbij kan dus gekozen worden uit verschillende opties die aansluiten op verschillende kosten/aanschafwaarden. De bekendste opties zijn appartementen en winkelpandjes, maar ook wordt er door mensen geïnvesteerd in bijvoorbeeld een woonhuis. Het uiteindelijke doel van deze aankopen, is uiteraard winst te behalen, door bijvoorbeeld het stuk vastgoed te verhuren.

Zelf Woonhuis of appartement Verkopen.nl

Waarom kiezen mensen ervoor om in vastgoed te investeren?

Mensen kiezen hiervoor doordat je via deze manier meer uit je geld kunt halen, dan wanneer je je geld op de bank zou zetten. Veel mensen met een relatief hoog inkomen kiezen daarom om hun geld op deze manier te besteden. Een ander voordeel van investeren in vastgoed zijn de belastingvoordelen. Zo subsidieert de overheid het eigen bezit van vastgoed. Hier zitten uiteraard wel regels aan verbonden. Zo word je eigen woning daar niet onder verstaan, maar alleen ander vastgoed. Dus wat je niet als verblijfplaats gebruikt.

Waarom is investeren in vastgoed de laatste 20 jaar zo populair bij vele mensen?

Dit heeft simpelweg te maken met dat de prijzen van vastgoed de laatste jaren steeds sneller is gaan stijgen, en ook blijft stijgen, in tegenstelling tot de spaarrente bij banken die dramatisch is gedaald. Dit is ook de reden waarom vastgoed zo’n goede investering is: Het geeft zekerheid/ het vastgoed zal altijd waarde behouden.

Oude woning behouden

Vele mensen die investeren in vastgoed, zijn dit al jaren van plan wanneer ze ermee beginnen. Dit kan een groot voordeel zijn, als je kijkt naar je eigen vastgoed. Misschien ga je binnenkort wel zelf je woning verkopen. Overweeg of je de woning houdt, mits je hier niet genoeg budget voor hebt. Hierdoor heb je meteen een extra stuk vastgoed naast je nieuwe woning. Dit betekent dat je vrijwel direct kunt starten, en zelf je woning verkopen is niet meer nodig.

Investeren in vastgoed

Belangrijke aspecten die komen kijken bij het investeren in vastgoed

Mensen denken soms te ideaal over vastgoed. Zo zien ze alleen de positieve situaties, maar vergeten ze dat ook vastgoed waarde kan verliezen. De kans is klein, maar niet onmogelijk. Ook zijn er onderhoudskosten verbonden aan je vastgoed. Dit zijn variabele kosten en kunnen dus hoger zijn dan je verwacht. Uiteraard neem je al een risico betreft de huurders. Je weet nooit met wie je te maken hebt. De kans dat iemand slechte/kwade bedoelingen heeft ( denk aan wietplantage etc.) is nihil, maar je kan het nooit uitsluiten. Hou hier rekening mee. Een ander iets waar je goed over na moet denken voordat je in vastgoed investeert, is je budget. Vastgoed wordt alleen maar duurder, en heeft dus een hoge aanschafwaarde. Uiteraard kan je werken met een hypotheek, maar zet eerst alles op een rijtje. Verdien je wel genoeg? Kan je het geld missen? En hoe staat de economie ervoor? Zorg dat je 100% op de hoogte bent van wat je doet, voordat je gaat investeren in vastgoed.

Bedankt voor het lezen van deze informatieve blog.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader