Elektronica

Hoe sluit je jouw printer aan op Wi-Fi

Verbinding van de printer met Wi-Fi is mogelijk bij sommige modellen van merken als refurbished printer van HP en meer. Deze functie biedt niet alleen meer gebruiksgemak, maar maakt het ook gemakkelijker om de machine op jouw lokale netwerk te delen.

De technologie is aanwezig in verschillende lijnen van printers, van instapmodellen tot de modernste en met meer middelen, zoals inktpatronen of laserprinten.

Hoewel het ingewikkeld lijkt, is het installeren van een printer via Wi-Fi niet zo ingewikkeld. Elke fabrikant kan een andere manier aanbieden, maar hieronder, in dit artikel, presenteren wij de details van hoe je jouw printer kunt configureren via Wi-Fi en meer vrijheid en comfort kunt hebben bij het afdrukken van documenten. Kijk hier eens naar!

 

Wat heb ik nodig om mijn printer met Wi-Fi te verbinden?

Jouw printermodel moet kunnen worden geconfigureerd via een draadloos netwerk, een functie die in de meeste moderne modellen aanwezig is.

Bovendien moet je beschikken over een Wi-Fi-router of modem, een geconfigureerd netwerk en het netwerkwachtwoord. Toegang hebben tot het configuratiemenu van de router kan in sommige gevallen ook interessant zijn, maar vereist de gegevens van de netwerkbeheerder met login en wachtwoord. Om te controleren of jouw printer Wi-Fi-connectiviteit biedt, is het interessant om de handleiding te raadplegen of de website van de fabrikant te bezoeken. Veel modellen hebben een knop voor Wi-Fi of LED’s die de functionaliteit aangeven.

 

Wat zijn de manieren om mijn printer op Wi-Fi in te stellen?

Er zijn in principe twee manieren om te configureren: met de software van de fabrikant of met pairing via de WPS-functie. De software van de fabrikant kan rechtstreeks van de website van het merk worden verkregen en in de meeste gevallen hoeft de gebruiker alleen maar aan te geven welk printermodel moet worden geconfigureerd. In sommige gevallen is de Wi-Fi-configuratiesoftware dezelfde software die de drivers en extra bronnen installeert.

Om de WPS-functie te gebruiken, moet je nagaan of de printer over deze functie beschikt en of jouw modem of router de mogelijkheid biedt om nieuwe apparaten op deze manier te configureren.

 

Software Configuratie

Toen je jouw printer installeerde, moest je wellicht stuurprogramma’s installeren, waarvoor je wellicht software van de fabrikant moest downloaden. Sommige merken bieden software voor het configureren van printers waarmee de apparatuur op een bepaald moment op een Wi-Fi-netwerk kan worden ge├»nstalleerd.

 

Snelle configuratie via WPS

De eenvoudigste manier om de printer op een Wi-Fi-netwerk te configureren is misschien wel via de WPS-functie. De bron zorgt voor de synchronisatie van apparaten op een netwerk, en vraagt alleen dat een knop wordt ingedrukt op een bepaald tijdsinterval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader