Algemeen

Hoe bespaar je op de vaste lasten van een appartement?

Ben je sinds kort de trotse eigenaar van een appartement? Of woon je al langere tijd – met plezier – in jouw huidige appartement? In beide gevallen is het aan te raden om kritisch naar jouw vaste lasten te kijken. Door hier kritisch naar te kijken, kun je elke maand het nodige geld besparen. Een relatief makkelijke besparing waar je elke maand weer van geniet.

 

Energiecontract

Eén van de beste besparingsmogelijkheden die je hebt, is om gebruik van een energievergelijker te maken. Met een energievergelijker kun je razendsnel achterhalen of je veel geld op jouw energiekosten kunt besparen. De kans is groot dat dit het geval is. Sterker nog; het is niet voor niets dat veel mensen jaarlijks overstappen naar een andere energieleverancier. Door voor een ander energiecontract te kiezen, geniet je mogelijk ook nog van een welkomstcadeau. Ook dat is leuk meegenomen!

 

Houd de aanbiedingen in de gaten

Als je in een appartement woont, heb je waarschijnlijk een niet al te grote voorraadkast. Het is daarom nóg belangrijker om de aankoop van bepaalde producten goed te timen. Daarbij is het advies om de aanbiedingen goed in de gaten te houden. Voor bijvoorbeeld toiletpapier, wasmiddel en overige schoonmaakmiddelen zijn de aanbiedingen echt interessant. Dat is ook het geval bij koffiebonen, mocht je een koffieliefhebber zijn.

 

Zeg overbodige abonnementen op

Ligt de krant elke dag bij jou in de brievenbus? Bepaal dan voor jezelf of je het nieuws niet ook gewoon via het internet kunt lezen. Heb je een abonnement op een bepaald magazine? Bepaal dan voor jezelf of je dit magazine echt nog leuk vindt. Door kritisch naar jouw abonnementen te kijken, kun je mogelijk één of meerdere abonnementen opzeggen.

 

Bespaar op jouw energieverbruik

Eerder in dit artikel gaven we al het advies om een nieuw energiecontract af te sluiten. In het verlengde daarvan hebben we nog een tip voor je; bespaar op jouw energieverbruik. Als je bijvoorbeeld een energiecontract bij Energiedirect hebt lopen, kun je nog meer geld besparen door zo min mogelijk energie te verbruiken. Schakel apparaten daarom uit, doe het licht niet al te vaak aan en ga zuinig met de verwarming om

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader