Zakelijk

Hardcover boeken

Paperbacks en gebonden hardcover boeken

Hoe mooi zijn hardcover boeken wel niet in elke boekenkast. De boeken springen er uit en hoe luxer ze zijn gemaakt hoe beter dit staat in een klassieke inrichting. Trouwens; ook in een moderne inrichting geven hardcover boeken net even dat extra beetje cachet  aan de omgeving.

Paperbacks en gebonden hardcover boeken

In mijn carrière als schrijver die zelf zijn boeken uitgeeft, maak ik vaak gebruik van een drukker die alles kan leveren. Als ik bij hem in Amsterdam op bezoek ga dan staan alle producten waarin hij gespecialiseerd is in de vergaderzaal uitgestald. Je zag dan ook duidelijk het kwaliteitsverschil tussen de paperbacks en gebonden hardcover boeken. Ik moet eerlijk zijn dat ik daar in Amsterdam overstag ging en van elk van mijn boeken ook altijd een aantal hardcover exemplaren liet maken. Gewoon om goede vrienden en familieleden te voorzien van boeken die je alleen al voor de sier in de kamer zet.

Nu heb ik het vooral over leesboeken, maar er is natuurlijk van alles mogelijk. Vergeet de slappe hap die vaak aangeboden wordt voor fotoboeken. Geef net iets meer geld uit en laat ook daarvoor een hardcover boek maken. Met foto’s. Dat kan en het ziet er prachtig uit. Of wat denk je van het foto- en plakboek voor je kinderen? Dat gaat echt heel veel langer mee als het een hardcover exemplaar is.

Ik heb echt geen aandelen in de hardcover boek-druk-kunst. Ik ben wel helemaal weg van de stijl en de presentaties die ervan uit gaat. Mijn eerste keer bij die drukker in Amsterdam was dan ook een eyeopener.

Leesboeken als hardcover

Thuis zie ik met veel plezier mijn eigen leesboeken als hardcover in de kast staan. Ik vind het dan ook geen probleem als mijn kleinkinderen in die boeken neuzen. Wat je bij paperback boeken vaak ziet is dat de rug breekt of lelijk wordt omdat je het boek open doet. Ja, duh, hoe wil je het anders lezen. Bij de hardcover boeken zijn de bladzijden keurig ingebonden en beweegt de rug netjes mee zonder dat er schade wordt aangericht. Ook kunnen hardcover boeken beter tegen een stootje. Het papier is niet erg verschillend maar door de harde buitenkant wordt het wel beter beschermd.

Ik moet zeggen dat ik, wanneer ik boeken koop, tegenwoordig altijd voor de hardcover exemplaren ga. Als dat kan. Een tijd geleden lukte dat niet omdat er van het unieke boek dat ik zocht geen hardcover versie bestond. Ik heb mijn drukker in Amsterdam lief aangekeken. En ja, een van zijn mensen heeft met ouderwets handwerk van de paperback een prachtig hardcover exemplaar gemaakt.

Paperback of E-book

Zo lijkt het wel een verslaving. Ieder zijn meug. Als je gaat voor de letters en het lezen, ga gerust voor de paperback of -god betere het- een E-book. Als je naast de letters en de inhoud ook iets moois in huis wilt hebben; pak dan het hardcover boek mee. Na een tijdje zal je zien dat je langzaamaan gaat houden van die stevige boeken die op een rijtje in je kast staan.

 

Paperback boeken

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader