FietsenWebwinkels

Fiets kopen bij jou in de buurt

Een goede fietsenwinkel in de buurt

Gezien de liefde die wij hebben voor de fiets, is het niet vreemd dat er een evenredig aantal fietswinkels zijn om aan die behoefte te voldoen. Dus als je de titel omzet in een vraag, dan is het antwoord in veel gevallen bevestigend: ja, er is vrijwel altijd wel een goede fietswinkel in de buurt te vinden.
Het vinden ervan, als je onbekend bent met je omgeving of nieuw bent in een stad of dorp, is met de komst van het internet een eitje.
Typ de volgende twee zoekwoorden in: fietswinkel, gemeente (waar je woont) en vervolgens geeft Google je een mooi overzicht. Dat doen ze enerzijds met een plattegrond, die je zodanig kunt uitvergroten dat je precies kunt zien waar je moet wezen. Spirit fietsen kun je bijvoorbeeld aanschaffen als je een goede fietswinkel zoekt.
Aan de linkerkant van je zoekresultaat worden de fietsenzaken, die op de kaart aanwezig zijn, netjes voor je opgesomd. Het geeft daar al wat basisinformatie, maar als je erop klikt, kom je meestal gelijk op de website.

Fietsen is mijn enige manier van persoonlijk vervoer

Als je dus in Eindhoven woont en je zoekt fietsenwinkels, dan krijg je er een stuk of 20 voorgeschoteld, waarvan wel de meeste in en in de directe omgeving van het centrum gevestigd zijn.
Nou woon ik al zo’n beetje 50 jaar in Eindhoven en ik heb dus het internet niet echt nodig, want ik weet waar de dichtstbijzijnde fietsenboer zijn winkel heeft. Dat is op nog geen halve kilometer van mijn woning en ik koop daar al jaar en dag mijn fietsen, helaas meestal als mijn vorige rijwiel weer eens gestolen is. Er is zelfs een fietsenzaak dichterbij, maar daar kom ik, vreemd genoeg, eigenlijk nooit. Ik zweer bij mijn vaste winkel.
Het lijkt een niet al te grote zaak, maar ze is letterlijk volgestouwd met fietsen, zelfs zodanig dat ik regelmatig met mijn jas aan sturen blijf hangen. Ze hebben echter goed spul, bieden een uitstekende service en hebben een eigen reparatieshop.
Voor accessoires loop ik ook regelmatig binnen, een fietsbril, fietstassen, snelbinders, een goed slot of zelfs een regenpak. Daarnaast kun je tevens een fiets kopen.
Wat wil je nog meer?

Fiets kopen

Een fietsenwinkel, maar dan extreem in de buurt

Uiteraard hebben we tegenwoordig nog een andere optie. Hoewel het in eerste instantie niet zo lijkt, want deze winkels kunnen zich overal in Nederland en zelfs het buitenland bevinden, je hoeft er de deur niet voor uit. Dat geldt trouwens ook voor het ontvangen van je nieuwe aanwinst, want levering is aan de deur.
Ik heb het dan natuurlijk over de fietswebshops, webwinkels die je kunt bezoeken via het eerder genoemde internet.
Zo kun je via een fietswebshop als www.city-bikes.nl vanuit je luie stoel op je gemak aan de hand van een groot aantal keuzecriteria je fiets uitzoeken, bestellen en betalen. Binnen één of enkele dagen wordt het rijwiel netjes thuisbezorgd. Misschien dat er hier en daar nog wat gemonteerd moet worden, maar met een goede handleiding en zelfs een filmpje hoeft dat geen probleem te zijn.
Het is maar net waar je de voorkeur aan geeft.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader