Zakelijk

EMVI succes: De sleutel tot winnende aanbestedingen

EMVI is een belangrijk onderdeel bij het winnen van aanbestedingen. Bedrijven die meedoen aan een aanbesteding moeten veelal een EMVI-plan opstellen om te laten zien dat zij de beste keuze zijn voor de opdrachtgever. Het is daarom van groot belang om een goed en overtuigend EMVI-plan op te stellen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste punten waar een EMVI-plan aan moet voldoen en hoe het beoordeeld wordt.

De vereisten voor het behalen van de hoogste EMVI-score

Om een maximale EMVI score te behalen, moet het EMVI-plan aan een aantal criteria voldoen. Het opstellen van een plan van aanpak volgens de SMART methodiek is belangrijk. Bij het opstellen van een doel moet er rekening gehouden worden met de specificatie, meetbaarheid, acceptabelheid, realisatie en tijdsplanning. Verder moet er in het plan duidelijk worden gemaakt wat de gestelde visie is voor elke criteria, hoe u hiermee omgaat en de waarborging ervan.

Meerdere gunningscriteria om rekening mee te houden

Tegenwoordig wordt er niet alleen meer gekeken naar de prijs van een aanbieding, maar ook naar andere factoren zoals de maatschappelijke impact van het plan. Een EMVI-plan moet daarom niet alleen een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben, maar ook bijvoorbeeld innovatief zijn, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in acht nemen, integer zijn en publiek-private samenwerking (PPS) bevorderen.

Hoe vindt de beoordeling van een EMVI-plan plaats?

De aanbestedende partij beoordeelt het EMVI-plan op basis van de gestelde criteria. Naast de prijs wordt er gekeken naar de maatschappelijke meerwaarde van het plan en wat de voordelen daarvan zijn. Het plan moet op een heldere en overtuigende manier aangeven hoe het gerealiseerd zal worden en welke maatschappelijke impact het heeft. Het exacte beoordelingsproces is afhankelijk van de thema’s die belangrijk zijn bij het desbetreffende onderwerp.

Winnend EMVI-plan laten opstellen?

Het opstellen van een goed EMVI-plan vergt veel tijd en kennis. Het is dan ook aan te raden om hiervoor een tenderspecialist zoals Makers van Plannen in te schakelen. Makers van Plannen heeft veel ervaring met het inschrijven van aanbestedingen en helpt bij zowel de opzet als de uitvoering van het EMVI-plan. Zo weet u zeker dat u het maximale uit uw EMVI-plan haalt en een goede kans maakt om de aanbesteding te winnen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader