Fietsen

Elektrische fietsen top 5

Nederland fietsland

De Nederlanders fietsen gemiddeld zo’n 15 miljard kilometer in één jaar, per persoon is dat ongeveer 880 kilometer. Dat maakt Nederland een echt fietsland. We hebben met z’n allen zo’n 22,9 miljoen fietsen, waarvan er zo’n 2,4 miljoen elektrische fietsen zijn.
Maar wat is nou de ultieme top 5 elektrische fietsen? We geven je tips om je eigen top 5 elektrische fietsen samen te stellen. En welke soorten elektrische fietsen zijn er? In deze blog lees je het!

Top 5 elektrische fietsen

Als je googelt op top 5 elektrische fietsen kom je verschillende testen tegen. Maar hoe kom je nou aan een betrouwbare top 5 elektrische fietsen? Er is geen kant en klaar antwoord op te geven, maar we kunnen wel tips geven waar je op moet letten bij het kopen van een e-bike. Zo stel je in no time je eigen top 5 elektrische fietsen samen en vind je de fiets die bij jou past!
Elektrische fietsen zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Bedenk dus goed hoeveel je kan besteden.
• Ga je voor een krachtverdubbelaar of een rotatiesensor? Bij de rotatiesensor wordt geregistreerd hoe vaak de trappers rond gaan en slaat de ondersteuning aan. Bij de krachtverdubbelaar wordt gemeten hoeveel kracht er bij het trappen wordt gezet en daarop slaat de ondersteuning aan. De krachtverdubbelaar geeft weinig ondersteuning voor mensen met weinig kracht.
• Een felle motor of liever niet? Fel is niet nodig in ons platte Nederland, maar als je er van houdt of veel in het buitenland fiets kan het handig zijn.
• Welke banden wil je onder je e-bike? Fiets je vaak over onverharde wegen en fietspaden, dan kun je beter bredere banden nemen voor meer grip.
• Een lage instap of hoge instap? Let op: sommige e-bikes worden verkocht als lage instap, maar door de accu kan het soms nog best hoog zijn.
• Kijk goed naar de accu. Accu’s worden altijd minder. Ook weersomstandigheden kunnen van grote invloed zijn op de actieradius. Het beste kun je kiezen voor de grootste accu. Dan is het in bijna alle gevallen genoeg.
• Weinig onderhoud, ga dan voor riemaandrijving.
• Neem je een derailleur of een versnellingsnaaf? Als je veel in het buitenland gaat fietsen of in Limburg kun je het beste een derailleur nemen, dan kun je doortrappen tijdens het schakelen en hoef je op steile stukken niet stil te houden met trappen.
• E-bikes zijn gewild. Denk dus ook eens aan de diefstalbeveiliging: ingebouwde track and trace, uitneembare accu en investeer in een goed slot.
• Om je ideale top 5 elektrische fietsen samen te stellen adviseren we je altijd proefritten te maken. Zo weet je of de fiets lekker zit en goede ondersteuning biedt.
Als je op deze punten let, is het eenvoudig om je eigen top 5 elektrische fietsen samen te stellen. Succes!

Elektrische fietsen

Soorten elektrische fietsen

Je kan verschillende soorten e-bikes kopen. Er zijn diverse modellen met verschillende framematen te koop voor zowel dames als heren.
Reis je vaak met het ov? Dan is er ook nog de elektrische vouwfiets. Met de elektrische vouwfiets heb je de voordelen van een e-bike, maar wel handig opvouwbaar.

We wensen je veel succes met het samenstellen van je eigen top 5 elektrische fietsen!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader