Gezondheid en Verzorging

Een gezonde, jeugdige huid

Een gezonde, jeugdige huid voor elke Nijmegenaar

Onze huid heeft behoorlijk wat te lijden, het is tenslotte dat gedeelte van het lichaam dat direct in contact staat met de buitenwereld en al zijn schadelijke invloeden. Kleding beschermt ons in zekere mate, maar zeker niet tegen alles, want zelfs contact met kleding kan gevolgen hebben. Naast dit contact is er natuurlijk nog een ander belangrijk element dat van invloed is op de conditie van de huid en dat is ouderdom. We hebben het dan wel over ouderdom in de breedste zin, want ons lichaam begint al vrij vroeg in het leven aan de afbouw en daar hoort de huid ook bij. Sommigen staan daar dan ook al snel bij stil, anderen accepteren het gewoon als de cyclus van het leven.

 

Een huidkliniek kan u van een aantal zorgen afhelpen met uitgekiende behandelingsmethoden op basis van de meest recente kennis en gesofisticeerde apparaten. Het kan de huid onder handen nemen voor een jongere uitstraling, maar ook aan de gang gaan met ongewenste haargroei. Ze kunnen helpen bij acne en andere lichte vormen van huidaandoeningen en zelfs permanente make-up aanbrengen om lelijke vlekjes weg te werken. Belangrijk is wel dat u voor elke behandeling voldoende informatie inwint bij bijvoorbeeld huisarts en huidkliniek zelf voor u in dit avontuur der verjonging stapt.

 

Huidbehandeling tegenover huidtherapie

Behandeling van de huid via een kliniek, zoals in Nijmegen, is over het algemeen bedoeld als schoonheidsbehandeling. Dat wil zeggen dat de klant niet tevreden is over bepaalde aspecten van haar of zijn uiterlijk. Dat kan van alles zijn, maar vallen vooral onder huidverjonging en, zoals eerder vermeld, ongewenst haar. Er is in principe geen indicatie voor nodig, maar men mag wel aannemen dat een kliniek geschoold, dus gediplomeerd, personeel in dienst heeft. Deze mensen worden vaak schoonheidsspecialisten genoemd en dat zegt eigenlijk vrij nauwkeurig wat ze doen.

Huidtherapie gaat een stuk verder en heeft een medische basis. Dat wil zeggen dat de huid behandeld wordt, omdat er een aandoening aanwezig is die de gezondheid van de patiënt kan schaden. Er is dan ook een indicatie van een arts nodig voor men geholpen kan worden.

 

okselhaar-laseren-aphrodite-clinic-laserontharing

 

Overigens zullen veel huidklinieken toch de term ‘therapie’ in hun aanbod hebben staan, hoewel dat dus niet helemaal de lading dekt.

 

Wat doet een huidkliniek zoal?

Het draait bij een huidkliniek allemaal om huid en haar en die kun je op een aantal manieren behandelen.

Met een laser gaat men over het algemeen overtollig haar te lijf. Dat kan in principe overal op het lichaam zijn ( gezicht, oksel, schaamhaar(bikinilijn)). Hierbij worden de haarfollikels weggebrand.

Laserbehandeling kunnen ook voor oppervlakkige aandoeningen als spataderen, couperose en pigmentvlekken.

  • Huidtherapie of huidbehandeling

Deze zijn over het algemeen gericht op het verjongen van de huid door de toplaag te verwijderen en groei te stimuleren van nieuwe huidcellen. De bekendste van deze behandelingen is de zogenaamde peeling en dat kan mechanisch en chemisch (ook wel chemische peelings genoemd) , maar ook mesotherapie valt hieronder.

 

Huidkliniek Nijmegen

Mocht u geïnteresseerd zijn in een behandeling door een huidkliniek in Nijmegen, loop dan gewoon eens binnen en laat u goed informeren.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader