AlgemeenUncategorized

De trap schilderen

Het is niet eens zo vergezocht te veronderstellen dat stucwerk en schilderwerk in één bedrijf ondergebracht zijn. Goede afwerking van de muren kan immers de voorbereiding vormen voor het schilderen van de muren en sauzen van plafonds. En als je je eenmaal aan het ene schilderkarweitje hebt gewaagd, dan is een volgende, best lastige, klus als het schilderen van een trap, niet al te ver gezocht. Daarbij moet wel gezegd worden dat trappen over het algemeen niet van te voren bepleisterd te worden, ze zijn immers meestal van hout. Er zijn natuurlijke zeldzame gevallen bekend van stenen trappen, maar die zijn meestal buiten. Gezien de invloed van weer en wind zullen die weinig opgeschilderd worden. Voor een stenen binnentrap echter kan het aanbrengen van een goede en egale ondergrond uiteraard van nut zijn en dan is een stukadoor binnen het eigen bedrijf de ideale oplossing.

•De prijs van het schilderen van een trap

Als je op het internet op zoek gaat naar de prijsopgaven van diverse stukadoors– en/of schilderbedrijven, dan is eenheid niet echt een sterk punt daarin. Vooral het bereik is enorm. Je bent echter op zijn minst 200 tot 300 euro kwijt en dat kan oplopen tot boven de 1000. Als je dit werk uit wilt besteden, zorg er dan voor dat je weet wat je wilt en wat je budget is. Er zijn een aantal dingen van invloed op de prijs van het schilderwerk:

•De conditie van de trap

Hoe slechter de trap er aan toe is, hoe meer werk het kost de trap schilderklaar te maken. Beschadigingen dienen eerst hersteld te worden en een flinke schuurbeurt kan beslist geen kwaad.

Stukadoren-Stukadoor24.nl

•Aanwezigheid van bekleding

Op trapbekleding valt het moeilijk schilderen, dus die zal eerst verwijderd moeten worden. Soms trek je het hele zaakje zo los, andere keren ben je lange tijd bezig omdat er bijvoorbeeld zowel spijkers als lijm is gebruikt. Daarnaast heeft de schilder geen idee hoe de trap er onder de bekleding uitziet en hoeveel werk hij daar nog aan heeft. Dat alles maakt het wat moeilijker om van te voren een kostenberekening te maken. Ook is het verstandig om alvast opzoek te gaan naar een goedkope stucadoor die eerst met de muren aan de gang kan gaan. Alvorens bezig te gaan met het schilderwerk.

•Vorm en lengte van de trap

Hoe meer treden een trap heeft, hoe meer schilderwerk, hoe hoger de prijs. Een ander aspect dat invloed heeft is het feit of je een dichte of open trap hebt. Anders gezegd: heb je alleen het horizontale trapwerk of ook het verticale, afsluitende deel erbij? Dat laatste is zo ongeveer het dubbele erbij. Ook de vorm kan van invloed zijn op de hoeveelheid schilderwerk. Recht toe recht aan is waarschijnlijk wat minder tijdrovend dan een spiraaltrap.

Wensen van de klant

Als de klant bijvoorbeeld niet zelf de trapbekleding weghaalt, maar van de schilder verwacht dat hij ook de trap eerst vrij van beschadigingen en schilderklaar maakt, zal dat zeker meer kosten. Ook speciale wensen op het gebied van de soort verf en de kleur kunnen van invloed zijn. Laat je altijd vooraf goed informeren wat het allemaal inhoudt om je trap te trakteren op een ferme en verfrissende schilderbeurt, zo kom je niet voor verassingen te staan.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Close
Back to top button
ajax-loader