AlgemeenUncategorized

De parka jas voor dames, de ideale jas voor de komende winter.

Vergis je niet! Er is dan sprake van opwarming van de aarde, en dat lijken we ook te merken aan de zachtere winters de laatste jaren in Nederland, het is geen vast gegeven dat elke winter dit patroon blijft vertonen. Een goede winterjas, en dan geven veel dames de voorkeur aan een degelijke parka, is nog altijd nodig om dit seizoen verantwoord door te komen.

“Global warming” geeft niet alleen een geleidelijke opwarming van de aarde, maar helaas ook de mogelijkheid tot veel extremere weersomstandigheden.

En plotseling is daar de strenge winter…

Zoals we in de inleiding al hebben gemeld, is het goed mogelijk dat ons plotseling een hele strenge winter te wachten staat. Om je daartegen te beschermen is de parka misschien wel de beste soort winterjas om te dragen. Daartegenover staat dat bij mildere winters en zelfs de herfst de parka tegenwoordig veelzijdig is en met binnenjassen en afritsbare capuchons makkelijk aan te passen is.

De eigenschappen van een parka jas voor dames

Er zijn eigenlijk twee eigenschappen die een parka voor dames zo aantrekkelijk maken als winterjas: de lengte en de al eerder genoemde capuchon. Deze twee definiëren dan ook de winterjas als parka. Over het algemeen draagt de parka tot over de heupen en is daar met een band of veter strak tegen het lichaam af te sluiten. Hierdoor wordt de wind tegengehouden.

De capuchon zorgt voor een warm en droog hoofd en uit eigen ervaring weet ik dat dat bijdraagt tot een enigszins behaaglijk gevoel, zelfs als je voor de rest drijfnat bent en het koud hebt. Ook de capuchon is goed tegen het gezicht af te sluiten bij een goede kwaliteit parka voor dames.

Een goede winterjas is essentieel om de barre weersomstandigheden in winter, maar ook herfst en lente, door  te komen en van alle soorten winterjas is de parka misschien wel de beste oplossing.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader