Computer-ICTWerk en Opleiding

Cursus Excel LOI

Cursus Excel via LOI

Office 365

Office 365, sinds 2020 heet het pakket Microsoft 365, is een variant van het wereldwijd bekende Office pakket. Microsoft 365 is een verzameling internetdiensten waarop je een abonnement kunt nemen, en is zowel voor thuisgebruik, als voor bedrijven beschikbaar in een aantal varianten.
De applicaties die beschikbaar zijn, zijn te vergelijken met deze die Microsoft Office zaten. Aangezien Microsoft 365 online beschikbaar is, beschik je nu wel altijd over de meest recente versies van deze applicaties. Zodra er een update is van het pakket zul je melding krijgen dat er een update beschikbaar is, en deze kun je dan downloaden en installeren.
Je hebt als abonnementhouder toegang tot de bekende applicaties, zoals Word, Excel, Outlook, en PowerPoint, Acces, Teams, Publisher.

 

Excel cursus

 

Op elke computer beschikbaar

Een groot voordeel van Office 365 is dat je kunt inloggen op elke computer. Je logt in, en je kunt direct aan het werk. Je bent dus niet meer afhankelijk van een computer waar Office op staat geïnstalleerd. Echt handig! Het enige wat je moet is gaan naar de website office.com je logt daar op in, en je kunt aan de slag. Het kan zijn dat wanneer je voor het eerst inlogt op een bepaalde pc, je nog wel even het een en ander dient te downloaden, dit proces duurt slechts een aantal minuten.

Verschillende versies van Microsoft 365

Microsoft richt zich met Microsoft 365 op 2 groepen klanten, de thuisgebruikers en de bedrijven. Welke versies zijn er beschikbaar?
• Thuisgebruik.
o Microsoft 365 Personal, voor 1 persoon
o Microsoft 365 Family, voor maximaal 6 personen.
• Bedrijven
o Microsoft 365 Business Business Basic, versie zonder de offline Office apps, maar wel met Exchange
o Microsoft 365 Business Standard voor ondernemingen, met Exchange.
o Microsoft 365 Business Premium voor ondernemingen, met Echange, Azure Information Protection, en Intune.
o Microsoft 365 apps voor bedrijven, alleen toegang tot de bekende Office apps.

Cursussen Microsoft 365 via LOI

Zeker wanneer je de applicaties van Microsoft 365 echt goed wilt leren, is een cursus volgen (bijvoorbeeld via LOI), onontbeerlijk. Neem bijvoorbeeld de applicatie Excel. Wanneer je echt diep in Excel wilt gaan duiken, dus meer dan het maken van een grafiek, dan kom je al snel in aanraking met formules, die al snel heel complex zijn. Een cursus Excel zijn in allerlei varianten beschikbaar, online, of klassikaal, voor beginners, of gevorderden. Een cursus Excel in Amsterdam volgen, geen enkel probleem, of in Rotterdam, of in Groningen, overal in het land worden deze cursussen gegeven, en wanneer je een Excel cursus online wilt gaan volgen maakt het al helemaal niet uit waar je woont. En voor de managers is een cursus Microsoft Power BI natuurlijk een aanrader, een online cursus Power BI, of op locatie, ook hier is er keuze genoeg.

Is er een gratis versie beschikbaar?

Ja, je kunt Microsoft 365 één maand gratis uitproberen. Je dient je hiervoor te registreren op de website van Microsoft 365. De proefversie kun je delen met 5 andere familieleden. Een creditcard is wel vereist voor het aanvragen van de proefversie. Ga aan de slag met de proefversie, kijk of het bevalt, en besluit of je abonnement wilt afsluiten.

Bekijk onze Bij Hen website voor meer van dit soort artikelen/blogs.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader