MeubelsWonen / Huis en Tuin

Bank schoon laten maken

Er kunnen verschillende overwegingen zijn waarom iemand zijn of haar meubels wil laten reinigen.

Er kunnen verschillende overwegingen zijn waarom iemand zijn of haar meubels wil laten reinigen. Misschien ben je aan je bank gehecht en wil je deze niet wegdoen, of hij is nog te goed om op te ruimen, maar er zitten wel wat vlekken in en een schoonmaakbeurt zou geen overbodige luxe zijn. Het kan ook zijn dat je budget het niet toelaat om een nieuwe bank aan te schaffen. Maar dat niet alleen…

 

Hygiëne

Waarschijnlijk heb je weleens over huismijt gehoord. Wist je dat er meer dan een miljoen van die beestjes in je woning kunnen zitten? En zeker ook in je bank, want ze houden van stof. Ze leven van huidschilfers van mensen en dieren en die zijn op een bank in voldoende mate te vinden. Behalve eerdergenoemde redenen voor een schoonmaakbeurt, is het uit hygiënisch oogpunt zeer zeker aan te raden om je bank eens in de zoveel tijd te laten schoonmaken door een vakman. Dit gaat vooral op als je last hebt van astma of andere longaandoeningen waarbij stof en huismijt je parten kunnen spelen.

 

Bank reinigen voorbeelden

 

Reinigen op locatie

Misschien lijkt het je een heel gedoe is om je meubels te laten reinigen. Niets is minder waar. De vakman kan ze gewoon op locatie, dus bij jou in je huiskamer, komen reinigen. Hij heeft daarvoor alleen stroom en water nodig. Voor beschadiging van de vloer hoef je niet bang te zijn, want die wordt goed afgedekt.

 

Werkwijze van het reinigingsproces

Je mag van een goede meubelreiniger verwachten dat deze alvorens de reiniging te beginnen, een goede uitleg zal geven over wat hij gaat doen en wat de mogelijkheden zijn.

  • De vakman zal beginnen met een inspectie: wat voor soort vlekken zitten er in de bank of de meubels? Zijn deze te verwijderen?
  • Ook wordt gekeken naar eventuele aanwezige beschadiging van de meubels.
  • Vervolgens wordt de omgeving van het meubilair ter bescherming goed afgedekt. Een goede meubelreiniger zal behalve een zeil ook vochtopnemende dekens gebruiken, om te garanderen dat je vloer en eventuele elektronische apparatuur rondom de meubels geen schade ondervinden. Een zeil alleen geeft hiertoe niet voldoende bescherming.
  • Hierna volgt een test om de kleurechtheid van het meubel te bepalen, zo weet de vakman welke reinigingsmiddelen veilig gebruikt kunnen worden. Ook wordt dan tijdens de test bepaald welke reinigingsmiddelen het beste te gebruiken zijn op het materiaal van de meubels.
  • Vervolgens gaat men over tot de reiniging. Allereerst wordt de hele bank schoongemaakt, daarna richt men zich op specifieke plekken, d.w.z. vlekken die niet (geheel) zijn verdwenen. Een ervaren vakman kan je echter vaak voor aanvang van de reiniging aangeven welke vlekken een probleem zouden kunnen opleveren.
  • Is eenmaal het vuil losgeweekt, dan kan het eruit gespoeld worden.
  • Dan volgt een inspectie en indien nodig nog een behandeling van bepaalde plekken.
  • Als laatste wordt dan nogmaals alles geïnspecteerd in jouw bijzijn.

Daarna kunnen de meubels opdrogen en is alles weer lekker fris. Niet alleen vuil wordt namelijk met de reiniging verwijderd, maar ook de meeste geuren zijn op deze manier te verwijderen. Helaas is dit niet voor alle geuren mogelijk, maar dit zal de vakman aangeven bij de uitleg die hij vooraf geeft.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader